24.10.07

* Kadın ve erkek hakkında bir saptama

Geçen hafta pazar günkü bir gazete ekinde Ebru Çapa, Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ ile yeni oyunları hakkında ropörtaj yapıyor:

"Ebru Çapa: Benim senelerdir aklıma mıh gibi çakılmış bir benzetme var. Bir arkadaşım söylemişti; “Erkeklerin beyni karper peynirine benziyor” diye... Sekiz ayrı dilim hesabı. Erkek, diyelim kadınla kavga etti, orada konuyu kapatıp işine gidip tıkır tıkır çalışabilir, iş çıkışında arkadaşlarıyla oturup futbol muhabbeti koyabilir. Kadınınsa bütün sistemi çöküyor.

Yılmaz Erdoğan: Doğru aslında. Erkekte şöyle birşey oluyor: Diyelim ki bir kriz anında, kavga mavga bittikten sonra erkekte aynen sevişmeden sonra da gelen, artık ona ne demeli, böyle bir cinsiyetsiz kalma, uyuşma hali oluşuyor. Erkek onu kadın gibi düşünmeden dıdı dıdı düşünmeden, annesini aramadan, arkadaşlarına anlatmadan geçirebiliyor. Kadınla erkek arasında benim düşündüğüm en temel farklılık, aslında biraz erotik bir tanımlama gibi de gelebilir kulağa ama kadının herşeyi içine alan, içinde saklayan, içinde geliştiren, hatta bazen içinde çözümleyen bir şey olması. Erkek de hep dışarı atan, hep üstünden atan... Yani neredeyse bütün oyun, kadının bir konuyu açmaya çalışması ve adamın da topu kaleden uzak tutmaya çalışmasıyla geçiyor."

Hayata iyi bakın

Blueman

17.12.2004

Hiç yorum yok: