29.8.07

* Son gereksiz bilgiler

"Sanat ve Eğlence Dünyası", "İnsan Vücudu" ve "Bilim ve Teknoloji" ile devam eden gereksiz ama ilginç bilgiler serisinin şimdilik son bölümü, bazı yorumlarımla beraber "İnsan Dünyası"...

Albert Einstein öldüğünde, son sözleri de onunla birlikte kayboldu gitti. O anda yanında bulunan hemşire Almanca bilmiyordu.

Yedinci yüzyıldaki yerli Meksikalılar Toltec’ler düşmanlarının ölümüne neden olmamak için savaşa tahta kılıçlarla gidiyorlardı. (SAFLIK DERECESİNDE İYİ NİYET BU OLSA GEREK)

İngilizler tarafından durdurulmadan önce, Hintli kadınların, kocaları öldüğünde onlarla birlikte yakılmaları bir Hint geleneğiydi.

Eskiden içki içenler kadehlerini, şeytanı kendilerinden uzak tutmak için tokuştururlardı.

Kahve, uluslararası ticaretin ikinci en büyük kalemidir. Birincisi petroldür.

Eski Peru’da bir kadın “çirkin görünümlü” bir patates bulduğunda, onu en yakınındaki erkeğin yüzüne vurması bir gelenekti.

Sihirli sözcük "Abracadabra" ilk zamanlar saman nezlesini geçirmek için söyleniyordu.

Her 20 bebeğin sadece 1’i doktorun öngördüğü tarihte doğmaktadır.

1969’da Avustralyalı şirket 'Poseidon'un bir hissesi $1 idi, bir sene sonra $280 oldular.

Alexander Graham Bell, hiç annesine ve eşine telefon etmedi, zira ikisi de sağırdı. (GÖRÜNTÜLÜ TELEFONU BULMAYA DA ÖMRÜ VEFA ETMEMİŞ)

Büyük Hun lideri Atila’nın bir cüce olduğu sanılmaktadır. (ÖNEMLİ OLAN BOY DEĞİL….)

15 Nisan 1912 tarihinde TITANIC ilk seferinde battı ve 1500’den fazla insan can verdi.. Bu kazadan 14 sene önce Morgan Robertson’ın yazdığı bir romanda böyle bir kazadan bahsediliyordu. Kitap, ilk seferinde, sisli bir Nisan gecesi, bir aysberge çarparak batan bir gemiyi konu ediyordu. Robertson’ın hayalinde canlandırdığı geminin adı ise “Titan” idi.

'denim' kelimesi 'de Nimes' den gelmektedir. Nimes, bu ürünün ilk üretildiği şehrin adıdır.

Bazı Eskimo’ların buzdolabını, yiyeceklerini donmaktan korumak için kullandıkları bilinmektedir.

Çin mutfağının ünlü Kuş Yuvası Çorbası’nın ana malzemesi tükürüktür.

Eski Yunan’da genç erkeklerin topluma açık yerlerde spor ve egzersiz yapmaları alışılmış bir olaydı…çıplak olarak.

Büyük Rus lideri Lenin 21 Ocak 1924’te bir beyin dokusu tahribatından hayatını kaybetti. Öldüğünde beyni normal boyutlarının dörtte birine inmişti.

Eski Roma’da bir erkeğin, bir söz verirken veya yemin ederken sağ eliyle testislerini avuçlaması geleneği vardı. İngilizce’deki “testimony” (tanıklık/sehadet etmek) kelimesi buradan gelmektedir. (ALLAH’TAN GÜNÜMÜZDE BU GELENEK DEVAM ETMİYOR)

Omaha Kızılderililerinin şefi Blackbird en sevdiği atına binmiş halde gömülmüştür. (ZAVALLI AT)

Standart bir testte ölçülmüş en yüksek iki IQ derecesinin ikisinin sahibi de kadındır. (BUNDAN “KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA ZEKİDİR” GİBİ BİR SONUÇ ÇIKMAZ SANIRIM)

Hayata iyi bakın

Blueman

07.02.2002

Hiç yorum yok: