15.8.07

* Budist Rahip

Ümidimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim ve tüm yaşadığımız negatif enerji dolu günlerde biraz da olsun yaşamanın güzelliğinin farkına varabilelim diye küçük ve güzel bir hikaye sizlere...

“Budist bir rahip açlıktan gözü dönmüş bir ayıdan kaçmaktadır. Sarp bir kayalığa kadar koşar. Ya oradan aşağıya inecek ya da ayıya yem olacaktır. Aşağıya inerken kayalıklardan sarkan bir dal kümesine tutunur. Aşağı bakar ve bu kez oraya düşüşünü bekleyen aç bir kaplanı görür. Aynı anda iki aç kemirgen hayvan tutunduğu dalları kemirmek için yan taraftan uzanırlar. O anda rahibin kendisi, yukarıda aç bir ayı, aşağıda aç bir kaplan ve yanda aç kemirgenler vardır. Kemirgenlerden uzağa bakan rahip orada bir yabanıl çilek bitkisi ile üzerinde kocaman, kırmızı renkli, olgun, sulu ve yenilmeye hazır bir çilek görür. Uzanıp çileği koparır ve ağzına atar. Çileği yerken “Ne lezzetliymiş!” diye bağırır.

Yalnızca yaşanılan an vardır. O da şimdidir... Yalnızca şu anda deneyimlerimiz gerçektir. Bunun anlamı ‘yalnızca şu an için yaşayın’ demek değildir. Anlamı, ‘şu anda yaşıyorsunuz’ demektir.”

Hayata iyi bakın

Blueman

25.08.1999

Hiç yorum yok: