15.8.07

* Ruhun Yasaları

Denge Yasası

Nasıl yerçekimi evreni birarada tutan bir yapıştırıcı ise, denge de evrenin sırlarının kapısını açan anahtardır. Denge beden, zihin ve duygularımız, varlığımızın her boyutu için geçerlidir. Denge yaptığımız herşeyde az ya da çok yaptığımızı bize hatırlatır. Yaşam sarkacımız ya da alışkanlıklarımız en uçlara gittiğinde, diğer uçlara da gitmemiz kaçınılmazdır.

“Dünya tozundan yapıldığın için alçakgönüllü ol, yıldız tozundan yapıldığın için asil ol” – Sırp atasözü

Gerçek dengenin nasıl hissedildiğini bildiğinde hayatının her alanında nerelerde dengesiz olduğunun farkında olmaya başlarsın. Bu sana içindeki denge merkezine dönmek için otomatik sinyal olarak hizmet eder. Denge yasasını, dengesizliklerin farkında olarak uygularsın.

Dengeyi bulmak için en hızlı yol, özellikle bildiğin, alışık olduğun yolun tam zıddını yapmaktır. Her iki uçta da yeterince deneyim kazandığında ortayı bulmak kolaylaşır.

Denge nefesle başlar. Nefes almak ve vermek yaşamın primal ritmidir. Nefes alarak ilham ve enerji dolarsın, nefes vererek rahatlarsın. Her nefes bir doğum ve ölümdür. Acı hissettiğinde acını kucakla ve nefesini dengele.

Korku hissettiğinde korkuna saygı göster ve derin nefes alarak nefesini dengele.

Alışkanlıkların uç noktaları stres yarattığı için daima dengeye dön. Davranışların ve sözlerin tıpkı değişen mevsimler gibi yumuşakça geçişler yapsın. Ancak içsel dengeyle mutluluğu ve huzuru bulabilirsin.

09.12.1999

Hiç yorum yok: